Областен форум на тема „Ефективни подходи и методи за решаване на проблема с отсъствията“ – 20 април 2018 год.

На 20 април 2018 година в нашето училище се проведе Областен форум за обмен на добри практики на тема „Ефективни подходи и методи за решаване на проблема с отсъствията“, организиран от РУО – Враца и Обединено училище „Св.св. Кирил и Методий“, село Краводер. Събитието уважиха: г-жа Галина Евденова – началник РУО – Враца, експерти от РУО – Враца, г-н Петър Данчев – кмет на Община Криводол, г-н Петър Комитски – председател на ОбС, представители на отдел „Образование“, гр. Криводол, г-н Илия Перчинков – кмет на село Краводер, представители на институции, директори и учители от Област Враца.

Събитието започна с приветствие от домакините. Представена бе изложба на клуб „Приложно изкуство“ по проект „Твоят час“ с ръководител г-жа Виолета  Витанова. След това бяха наблюдавани различни дейности. Г-жа Татяна Филова – ръководител на клуб „Кулинарни традиции и обичаи от Ботунския край“ по проект „Твоят час“ и младите кулинари представиха „Традиционни ястия за празника „Гергьовден“ в село Краводер“. Любителите на градинарството от клуб „Грижовни градинари“ по проект „Твоят час“ пък показаха „Засаждане на цъфтящи храсти и цветя“. В групата от ЦДО на г-жа Ирена Ганкина пък обърнаха внимание на екологията. В часа по занимания по интереси темата беше „Земята – нека я опазим! Втори живот на отпадъчните материали“. А първи клас с класен ръководител г-жа Мариела Върбанова ни разкри красотата на „Годишните времена“. 

Последва презентацията на директора на училището г-жа Юлиана Михайлова. Коментирана беше темата за преодоляване на отсъствията. Мисията на Обединено училище „Св.св. Кирил и Методий“, село Краводер е учениците и родителите да осъзнаят колко нужно е образованието днес!