„ТВОЯТ ЧАС“

Групи по проект „Твоят час“ за учебната 2017/2018 година

Групи „Обучителни затруднения“

 

 1. Български език – интересен и забавен
 2. Български език и литература
 3. Занимателен български език
 4. Да успеем на НВО в VII клас
 5. Математика за първокласници
 6. Математика в помощ на седмокласника
 7. Математика за фенове
 8. Математическо препятствие

 

 

Групи „Занимание по интереси“

 

 1. Грижовни градинари
 2. Let`s enjoy English
 3. Кулинарни традиции и обичаи
 4. Приложно изкуство
 5. Фолклор на етноса – ромски фолклор
 6. Футбол

 

Групи по проект „Твоят час“ за учебната 2016/2017 година

С много труд и ентусиазъм учениците от клуб „Грижовни биолози“ към проект „Твоят час“ засадиха дръвчета, храсти и цветя в училищния двор. Но грижите за засадените растения не спират дотук…

Ученици от групата за извънкласни дейности по интереси „Театър и литература“ по проект „Твоят час“ се потопиха в театралното изкуство с представлението „Шега в две действия“ (комедиите „Мечка“ и „Предложение“) от А.П.Чехов. Организатор бе Университетски театър към НБУ. Представлението „Шега в две действия“ е проект на студентката в магистърска програма на департамент „Театър“ Вероника Ханджиева. Целта на проекта е младите артисти да гостуват със спектакъла в населени места, където няма театър, или рядко гостуват театрални представления. Самите те канят проф.д-р Ева Волицер да режисира спектакъла.Героите в това сатирично и изключително забавно представление спорят яростно за достойнствата на мъжа и жената, хитро се опитват да измъкнат дребни облаги, заместват истинските ценности с мними, забравяйки, че житейското време изтича, че човешката близост е по-ценна от техния инат.Спектакълът предизвика бурен смях, но и съчувствие. Младите актьори въздействат с хумора и умението си да коментират абсурдността на персонажите си, спецификата на образите, детайлите, острите сатирични и комедийни нюанси.Малките артисти от клуба „Театър и литература“ споделиха впечатленията си с актьорите и разпитаха за „тънкостите“ на професията.

 

 

 

Лазарки от клуб „Народни традиции и обичаи в Ботунския край“ по проект „Твоят час“ изпълниха традиционния ритуал „кумичене“ в с. Пудрия. Децата приготвиха малки хлебчета, наречени „кукли“ и цветя. Отправиха се към р. Ботуня, където изпълниха ритуала. Благодарим на г-жа Мариела Върбанова за чудесното настроение на празника!